fbpx

Dom Zdravlja Gračanica

Izrada web stranica Web hosting internet marketing o nama kontakt domene Sitemap politika privatnosti Izrada online prodavnica ED-Vision

Opis projekta

Datum

12/2014

Tehnologije

HTML, CSS, jQuery

Server

PHP

Baza

MySQL

CSM

WordPress

Dodatno

Programiranje

O klijentu

Dom Zdravlja u Gračanici je osnovan 14. maja 1953. godine od strane tadašnjeg Narodnog odbora gračaničkog sreza.

Tragovi postojanja zdravstva na ovom području dopiru dalje kroz historiju, što se zaključuje iz podataka da je prvi ljekar na rad u Gračanicu došao još davne 1895. godine, bio je to dr. Josip Katz, kada je otvorena i prva ambulanta u ovom gradu, tadašnjoj čaršiji.

U period između dva svjetska rata, žitelji gračaničkog sreza liječili su dr. Avdo Prohić prvi ljekar gračanlija i dr. Ivo Mrčić, koji su ostali u lijepoj uspomeni ovdašnjeg stanovništva, ne samo kao liječnici već i kao napredno orjentisani ljudi i pored poteškoća, kroz koje je ova djelatanost prolazila, u minimalnom period ostvareni su značajni rezultati u razvoju zdravtsva, prije svega u suzbijanju i potpunom iskorjenjivanju pojedinih zaraznih bolesti, u smanjenju smrtnosti, naročito djece, znatnom produženju životnog vijeka stanovništva i kadrovskom i materijalnom jačanju zdravstvene službe.

Zahtjev za ponudom

Iniciranje sastanka