fbpx

Kako mogu postaviti DMARC?

Putanja:
< Sve teme

DMARC je skraćenica od Domain-based Authentication, Reporting i Conformance . Koristi se za otkrivanje i sprečavanje lažnog slanja e-pošte. DMARC se uvijek koristi u kombinaciji sa SPF i DKIM zapisima.

DMARC zapis može se primijeniti na 2 metode . Možete birati između generiranja DMARC zapisa ili u DMARC zapisu da DMARC nije u upotrebi, razlog tome je što cPanel sam još ne podržava DMARC. DMARC se trenutno ne koristi široko, nedostatak DMARC zapisa tamo ne predstavlja veliki problem.

U ovom članku objašnjavamo obje gore spomenute metode za postavljanje DMARC zapisa. Preporučujemo da prvo postavite SPF i DKIM zapise ako ih još nemate.

Napomena: SPF zapisi – šta su to i kako ih koristiti?

 

Generiranje DMARC zapisa

Budući da cPanel još ne podržava DMARC, nećete moći pronaći DMARC zapis pod funkcijom provjere autentičnosti. Međutim, moguće je postaviti DMARC zapis u našem DNS-u koristeći ishod ovog DMARC generatora :

https://elasticemail.com/dmarc/

Ovaj generator vodi vas u stvaranju DMARC zapisa slijedeći nekoliko prilagodljivih koraka. Na ovaj način moguće je kontrolirati želite li DMARC koristiti samo za nadgledanje lažnih e-adresa ili želite da e-poruke budu poslane u mapu sa neželjenom poštom ili da budu odbijene. Također je moguće primati izvještaje e-poštom i mijenjati strogost DMARC-a.

Generirani zapis može se smjestiti u DNS vaše domene.

NAPOMENA:  Kako da upravljam svojim DNS zapisima?

 

Upotrijebite DMARC da biste izjavili da DMARC nije u upotrebi

Različit način upotrebe DMARC-a je izričito navođenje da se DMARC ne koristi upotrebom donjeg zapisa, samo morate promijeniti svoj domenu.tld s imenom domene . To neće utjecati na isporuku e-pošte.

_dmarc.yourdomainhere.tld TXT v=DMARC1; p=none;

NAPOMENA : Kako da upravljam svojim DNS zapisima?

> Kako mogu zaustaviti neželjenu poštu pomoću Neželjenih filtera?
Sadržaj

Zahtjev za ponudom

Iniciranje sastanka