fbpx

How Can We Help?

Kako mogu dobiti SSL certifikat putem AutoSSL-a?

Putanja:
< Sve teme

Već neko vrijeme imamo mogućnost traženja SSl certifikata putem AutoSSL-a pored metode Let’s Encrypt. AutoSSL je značajka cPanela i jedna od njegovih prednosti je ta što se više ne morate truditi provjeravati svoje SSL zahtjeve.

U ovom ćemo članku objasniti što je AutoSSL i kako možete zatražiti SSL certifikat putem AutoSSL-a. Nakon što ovo završi, možete prisiliti https ako vaša web lokacija to već ne radi.

Napomena: Kako da automatski koristim HTTPS?

Šta je AutoSSL?

AutoSSL je značajka cPanela, gdje sistem automatski provjerava da li domena već ima SSl certifikat. Ako nema (važeći) SSL certifikat, zatražit će se novi SSL certifikat. To se radi provjerom valjanosti datoteka (baš kao i kod Let’s Encrypt). Također kada SSL certifikat istekne, AutoSSL će automatski zatražiti novi SSL certifikat.

Koja je razlika između AutoSSL i Let’s Encrypt?

Pomoću Let’s Encrypt morali biste ručno zatražiti i obnoviti SSL certifikate. AutoSSL takođe daje manje grešaka nego Let’s Encrypt.

Na cloudhosting paketima takođe nije moguće koristiti Let’s Encrypt. Možete, međutim, poslati zahtjev za podršku ako želite koristiti Let’s Encrypt.

Kako mogu zatražiti SSL certifikat?

Dijeljeni serveri

AutoSSL radi se svake noći kroz cronjob i provjerit će treba li domeni novi SSL certifikat. Međutim, možete ručno pokrenuti AutoSSL tako da ne morate čekati toliko dugo. Imajte na umu da će AutoSSL raditi samo kada ime domene pokazuje na IP adresu hosting paketa koji imate kod nas.

Koraci

Korak 1. Prijavite se na cPanel.

Korak 2. Kliknite na SSL / TLS Status u kategoriji Security.

Korak 3. Sada vidite pregled domena i poddomena i koji imaju ili nemaju SSL putem AutoSSL-a. Ovdje također možete izuzeti domene iz provjere AutoSSL, po defaultu su svi domeni uključeni u provjeru.

Korak 4. Kliknite na Run AutoSSL .

Korak 5. AutoSSL će sada izvršiti svoju provjeru, zvanično je ovdje potrebno najviše 24 sata. Provjera će se, međutim, često završiti u roku od jednog sata, a vaše domene i poddomene dobit će certifikate AutoSSL.

Sadržaj

Zahtjev za ponudom

Iniciranje sastanka