fbpx

Kako da rasporedim GIT u okviru svog hosting plana?

Putanja:
< Sve teme

GIT Version Control je komponenta u cPanelu koja se može koristiti za upravljanje verzijama putem GIT spremišta. Da biste ovo iskoristili, savjetujemo vam da pogledate dokumentaciju cPanela i GIT-a. Osnovni podaci koji su vam potrebni podijeljeni su u dva odjeljka u nastavku. Nažalost, ne pružamo značajnu podršku za upotrebu GIT-a.

Šta je GIT?

Kako da koristim GIT?

Rješavanje problema

Loša vrijednost konfiguracije za’receive.denycurrentbranch’ in config

I cPanel 74.x.x i 75.x.x sadržavali su grešku u vezi sa guranjem urezivanja u GIT-u, ako ste vlasnik cloud servera koji još uvijek radi na ovoj verziji, možete primijeniti rješenje u nastavku. Ovo je riješeno od verzije 76.0.0 i novije, svi poslužitelji zajedničkog hostinga već su dobili ovu novu verziju. Ova se greška javlja kada pokušate gurnuti urezivanje na GIT repo. Poruka greške koja se javlja je “loša vrijednost konfiguracije za” receive.denycurrentbranch “u config”.

To se može riješiti do verzije 76.0.0 cPanela s malim podešavanjem u ‘local development environment‘. Ovdje dodajete ‘remote’. U ovom primjeru koristimo ‘production’ za ime udaljenog:

git daljinsko dodavanje proizvodnje ssh://USERNAME@wwwXX.totaalholding.nl:21098/home/CPANELUSERNAME/project_name.git

USERNAMEwwwXX.totaalholding.nlCPANELUSERNAME zamjenjujete vrijednostima koje se odnose na vas. domena/cpanel u ovom primjeru je mjesto gdje ste unijeli svoj host / server.

Zatim primjenjujemo sljedeća dva pravila za zaobilaženje cPanel greške. Oni osiguravaju da će guranje obveza na GIT repo raditi nesmetano.

git config remote.production.receivepack /usr/local/cpanel/3rdparty/bin/git-receive-pack

git config receive.denyCurrentBranch ignore

> Kako dodati poddomenu?
Sadržaj

Zahtjev za ponudom

Iniciranje sastanka