FAQ

Najčešča pitanja i odghovori

Vaše je samo da se ispunite zahtjev. Sve ostalo ćemo obaviti mi, vodeći računa da ne dođe do prekida u radu vaših web stranica. E-mail adrese, baze podataka i sve ostale postavke koje ste imali prije, postavit ćemo tako da se ne primijete nikakva razlika. I ne samo to, uvažit ćemo vam besplatno onoliko mjeseci koliko vam je ostalo pretplaćeno kod stare hosting firme tj. mi ćemo podmiriti ta dugovanja.
Usluge realizujemo u roku od 24h po prijemu uplate, međutim, postala je praksa da sve usluge realizujemo u roku od 10 minuta po prijemu uplate tako da istog dana vaš sajt može funkcionisati.

Za naše korisnike koji nemaju povjerenja u plaćanje preko interneta, kupovina narudžbe preko uplatnice je pravo rješenje. Uplatu vršite u banci ili na pošti na naš transakcijski račun.

Molimo Vas da uplatu izvršite na primatelja: Ed-Vision web development Gračanica , na naš žiro račun 338 620 222 682 52 70 kod UniCredit banke. Svrha doznake: Uplata za narudžbu ID broj: broj vaše narudžbe Nakon uplate ćete dobiti email da je narudžba ponude uspješno naplaćena, nakon čega možete da odete na svoj korisnički račun na web stranici Ed-Vision.com i provjerite da li je Vaš web hosting paket aktiviran.

Plaćanje uplatnicom / virmanom vršite u banci, pošti ili Internet bankarstvom.Kopiju uplate možete jednostavno skenirajte ili fotografirajte uplatnicu i pošaljite na naš mail info [ @ ] ed-vision.com

Za sva pitanja kontaktirajte nas na telefon +387 62 129 740

Podaci za uplate uplanicom iz inostranstva

Valuta: KM
Banka UniCredit Bank d.d. Mostar,
Adresa: Ulica Kardinala Stepinca b.b,
Bosnia and Herzegovina
SWIFT Code: UNCRBA22
IBAN: BA39 3386 2048 2687 0112

Za automatsku aktivaciju uplatiti možete preko PayPal-a i kreditnom karticom.

Na kraju narudžbe pojaviće se dugme sa linkom i već postavljenim iznosom u eurima. Kao na slici sa strane

Vi se trebate prijaviti na Vaš PayPal račun i završiti plaćanje. Ukoliko nemate PayPal račun možete ga kreirati klikom na “Create a PayPal account”

Za sva pitanja kontaktirajte nas na telefon +387 62 129 740

Prije svega morate znati da odabir operativnog sistema za hosting paket, nema nikakve veze sa vašim operativnim sistemom na vašem računalu. Ukoliko želite koristiti Microsoftove tehnologije kao što su ASP, ASP.NET i Microsoft SQL baze podataka, onda svakako uzmite Windows hosting paket. A ako preferirate PHP, Perl, Python, Ruby, MySQL ili neki od popularnih CMS sistema kao što su WordPress ili Joomla, izaberite Linux hosting paket. Ako niste sigurni šta izabrati, kontaktirajte slobodno našu korisničku podršku.
  1. Potrebno je da izvršite čišćenje zaraženih fajlova.
  2. Morate čuvati parametre za hosting na sigurnom. Ako morate nekome da date šifru, promenite je nakon što je osoba završila sa pristupom. Nemojte zapisivati šifre ili je deliti sa mnogo ljudi.
  3. Morate biti sigurni da Vaš računar nema viruse, trojance, keylogger-e itd. I potrebno je vršiti redovno skeniranje Vašeg računara.
  4. Redovno update-ujte svoje skripte i programe koje ste skinuli. Uvek uradite upgrade na poslednju verziju svog bloga, foruma itd.
  5. Nemojte stavljati writable permisije na fajlove. Ispravne permisije su 755 ili 644, i ovo možete proveriti u svom File Manager-u. Većina korisnika izbegava 777 permisije, ali vi izbegavajte permisije koje dozvoljavaju Group ili World pisanje. (To je sve što se završava sa 7, 6, 3, ili 2. Prvi broj može biti bilo koji od ovih, ali ne i poslednja dva